Precies de goede hoeveelheid

Soms denk ik dat eigenlijk alles wel goed gaat. Soms denk ik dat mijn medicatie perfect is ingesteld. Soms denk ik dat niks meer kan veranderen en ik voor altijd goed blijf ingesteld. Soms denk ik dat mijn leven altijd leuk blijft. En dan krijg ik stress. Of krijg ik bijzonder goed nieuws. Of bijzonder slecht nieuws. Of word ik ziek. Of valt in China een zak rijst om.

Binnen nu en iets meer dan 3 seconden verandert weer alles.

Ineens voel ik me bang voor de meest bizarre dingen: de verwarming zou ontploffen (terwijl ik slaap obviously), ik zou ’s ochtends niet meer wakker worden (omdat mijn ademhalingscentra in de hersenen ermee stoppen), de oven zou (met mijn eten!) in de fik staan, ik heb een lekke band terwijl ik naar mijn toets fiets. Oké, toegegeven, dat laatste is een waargebeurd verhaal. Maar ineens gaat mijn slaapbehoefte dus van acht uur naar twaalf. Of vier. Ineens durf ik geen koffie meer te bestellen omdat ik bang bent dat ik iets verkeerds zeg.

Zo’n gevoel wissel één keer per dag. Of vijftien keer. Het kan allemaal.

In de afgelopen drie jaar heb ik tig verschillende medicaties én medicatiecombinaties geprobeerd en wat ik nu heb werkt voor mij het beste. Werkt het perfect? Nee. Het is nog steeds zoeken naar precies de goede hoeveelheid van het ene medicijn in combinatie met precies de goede hoeveelheid van het andere medicijn.

Wanneer ik aan mensen vertel dat ik medicatie heb, is de eerste reactie meestal “Ach, dan gaat het dus nu goed en je voelt je altijd prima”. Was het maar zo makkelijk. De gouden combinatie heb ik nog niet gevonden maar ze helpen eigenlijk wel allemaal, één voor één.

Of ik dus goed ben ingesteld? Ik denk dat dat zelfs voor iemand met een niet-zo-spannend-leven niet mogelijk is.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: