Over

Hallo, aangenaam. Mijn naam is Ilse en ik vind het onwijs leuk om woorden aan elkaar te plakken.

Ik schrijf over alles. Over de lelijke momenten en over de mooie momenten. Over de momenten dat ik dood wil en de momenten dat ik een gat ind e lucht kan springen. Over de kleurrijkdom van de dagen en de kleurloosheid van de nacht. Over eenzaamheid en gemeenschap. Over monsters en dat die niet altijd onder je bed zitten. Ik schrijf over het leven en dat dat soms verdomd moeilijk kan zijn. Maar soms… Heel soms ook gewoon bijzonder mooi.

Er zijn oneindig veel redenen om te schrijven. Ik schrijf, omdat er misschien één persoon is die het leest. Ik schrijf, omdat ik het leuk vind om te schrijven. Ik schrijf, omdat ik vind dat mensen sommige dingen gewoon moeten weten. Ik schrijf, omdat schrijven het leven soms wat makkelijker maakt.

Maar er is nog meer…

Waarom deze blog?

Heel wat jaren geleden constateerde ik dat ik best wel een moeilijk hoofd heb. In het begin uitte zich dat in hier en daar wat dipjes maar niet veel later eindigden deze in mijn eerste depressie. Heel wat depressies verder werd ik ineens ook nog psychotisch. Terugblikkend was ik ook al een paar keer manisch geweest. Het cirkeltje was rond. Daarna bleef ik ergens hangen tussen manie, psychose en depressie.

Specialisten, die verstand hebben van moeilijke hoofden omdat ze er lang voor hebben gestudeerd, hebben het een naam gegeven: schizoaffectieve stoornis, bipolaire type.

Daarom dus. Daarom wil ik schrijven, wil ik een blog, wil ik mensen vertellen hoe het is. Om hallucinaties te hebben. Om dood te willen. Om achterdochtig te zijn. Maar ook hoe het is om heel de wereld aan te kunnen. Dat het leven soms ook best leuk kan zijn. Maar ook dat het soms keizwaar is. En dat er misschien nog steeds humor in je kan zitten.

En nog zo veel andere redenen.

Veel leesplezier!

 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: